Angol-magyar szótár

absorb jelentése

Absorb jelentése magyarul az angol-magyar szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ absorb fordítása helyesen itt.

ABSORB ige

Kiejtés: [ɐbsˈɔːb]

  1. elnyel
  2. abszorbeál
  3. felszív

Absorb jelentése magyarul, példamondattal:

  • During periods of excessive rain, wetlands absorb and slow floodwaters, which helps to alleviate property damage and may even save lives. → A rendkívül erős esőzések időszaka alatt a vizes élőhelyek elnyelik és lelassítják az árvizeket, amely segít enyhíteni a vagyoni károkat és akár életeket is menthet. / A rendkívül erős esőzések időszaka alatt a vizes élőhelyek elnyelik és lelassítják az árvizeket, ami segít enyhíteni a vagyoni károkat és akár életeket is menthet.
  • Wetlands also absorb excess nutrients, sediments, and other pollutants before they reach rivers, lakes, and other waterbodies. → A vizes élőhelyek a felhalmozódott tápanyagokat, üledékeket is elnyelik, valamint az egyéb szennyezőanyagokat, mielőtt azok elérnék a folyókat, tavakat vagy más víztározókat.
Forrás: freedictionary

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: absorb jelentése magyarul