Angol-magyar szótár

although jelentése

Although jelentése magyarul az angol-magyar szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ although fordítása helyesen itt.

Kiejtés: [ɔːlðˈəʊ]

  1. bár
  2. habár

Although jelentése magyarul, példamondattal:

  • He keeps giving me cheesy compliments, although I've made it clear that I'm not interested in him. → Olcsó bókokkal halmoz el, pedig világosan megmondtam neki, hogy érdektelen a számomra.
  • He keeps giving me cheesy compliments, although I've made it clear that I'm not interested in him. → Továbbra is olcsó bókokkal halmoz el, habár világossá tettem, hogy nem érdekel.
  • He keeps giving me cheesy compliments, although I've made it clear that I'm not interested in him. → Rám zúdítja a rossz bókjait, bár tudattam vele, hogy nem érdekel. / Elhalmoz a rossz hízelgésével, noha világosan az értésére adtam, hogy nem tud érdekelni. / Egyre csak nyomja az olcsó bókjait, bár világossá tettem neki, hogy nem érdeklődöm iránta. / Nem hagyja abba, hogy olcsó bókokkal áraszt el, noha egyértelműen a tudtára adtam, hogy érdektelen a számomra. / Egyre nyomja a gyenge bókjait, pedig világosan a tudtára adtam, hogy nem érdeklődöm iránta. / Habár világosan az értésére adtam, hogy nem érdekel, egyik olcsó bókját a másik után zúdítja rám
  • Pinocchio, although alone, defended himself bravely. → Bár egyedül volt Pinocchio, mégis bátran védte magát.
  • He stole from the shop although he has enough money. → Lopott a boltból, bár van elég pénze.
Forrás: freedictionary

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: although jelentése magyarul

Vidanet banner