Angol-magyar szótár

broad jelentése

Broad jelentése magyarul az angol-magyar szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ broad fordítása helyesen itt.

Kiejtés: [bɹˈɔːd]

 1. nem finom
 2. szabados
 3. erős
 4. liberális
 5. tág
 6. félreérthetetlen
 7. átfogó
 8. széles szájtartással ejtett
 9. szélesen
 10. nagy kiterjedésű
 11. durva
 12. laza erkölcsű nő
 13. nyílt
 14. világos
 15. parasztos
 16. terjedelmes
 17. fényárlámpa
 18. szabadszájú
 19. érthető
 20. nagyolt fonetikus átírás
 21. nagyolt átírás
 22. nagylelkű
 23. széles
 24. türelmes
 25. tyúk
 26. általános

Broad jelentése magyarul, példamondattal:

 • When I call someone stupid, it's not an insult. I'm indicating to him that he has broad potential for intellectual development. → Ha hülyének nevezek valakit, nem sértegetni akarom. Csak jelzem számára, hogy az alapműveltségét ki kellene egészíteni.
 • Artificial intelligence is a broad field encompassing numerous technologies and applications. → A mesterséges intelligencia egy kiterjedt terület, ami számos technológiát és alkalmazást foglal magába.
 • Jim has broad shoulders. → Jimnek széles válla van.
 • An innocent passer-by was shot dead in broad daylight. → Egy ártatlan járókelőt fényes nappal agyonlőttek.
 • A tall, slim girl, half-past sixteen, with serious gray eyes and hair which her friends called auburn, had sat down on the broad red sandstone doorstep of a Prince Edward Island farmhouse one ripe afternoon in August. → Egy magas, karcsú lány, tizenhat és fél éves, komoly szürke szemekkel és olyan hajjal, amit a barátai aranybarnának neveznek, egy augusztusi késő délutánon leült egy Prince Edward-szigeti parasztház széles, vörös homokkő lépcsőjére.
Forrás: freedictionary

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: broad jelentése magyarul