Kiejtés: [skɹˈʌm]

SCRUM főnév

  1. (rögbi) összecsapás, viaskodás, dulakodás, közelharc, kavarodás, csetepaté, összefutás rögbi formáció , melyben a csapat tagjai szorosan egymás mellé tömörülve megpróbálják megszerezni a labdát, vagy már együtt futva, egymásnak passzolgatva juttatják el a labdát a célig
  2. (üzlet) termék kifejlesztését szolgáló keretrendszer lásd. idegen szavak szótára → scrum jelentése 

A scrum jelentése magyarul, példamondattal (főnév):

  • A scrum is a method of restarting play in rugby football that involves players packing closely together with their heads down and attempting to gain possession of the ball. → Az összecsapás a játék újraindításának módja a rögbiben, amelynek során a játékosok szorosan egymás mellé állnak, lehajtott fejjel, és megpróbálják birtokba venni a labdát.
  • Scrum is a framework for project management that emphasizes teamwork, accountability and iterative progress toward a well-defined goal. → A Scrum egy olyan projektmenedzsment keretrendszer, amely a csapatmunkát, az elszámoltathatóságot és az iteratív előrehaladást hangsúlyozza egy jól meghatározott cél felé.

 

SCRUM ige

  1. összecsap, dulakodik,, viaskodik
  2. buzgólkodik, sürög-forog
  3. kavarodásba dob
Forrás: jelentese.hu gyűjtés + Wikipédia a scrumról (angol)

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: scrum jelentése magyarul

Vidanet banner