Angol-magyar szótár

side eye jelentése

Side eye jelentése magyarul az angol-magyar szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ side eye fordítása helyesen itt.

Kiejtés: brit angol [saɪdˌaɪ] USA  [ˈsaɪdˌaɪ]

SIDE-EYE főnév

  1. oldalra vetett rosszaló szempillantás → a fej elmozdítása nélküli oldalra vetett szempillantás, amivel valaki egy másik személlyel szembeni kritikáját, rosszallását, ellenségességét vagy akár megvetését fejez ki

Példamondat:

  • The ”side eye TikTok trend” is a way of expressing internet users judging someone or something they dislike, as they drop a comment with this phrase. → Az oldalra vetett rosszaló szempillantás nevű TikTok trend egy módja annak, hogy az internetezők kifejezzék, valaki vagy valami nem tetszik nekik, lényegében ezzel a mozdulattal kommentálva azt.
  • The side-eye is a symbol of passive-aggressive criticism. → Az oldalra vetett arcmozgás nélküli szempillantás a passzív-agresszív kritika szimbóluma.
  • The side-eye emoji is perhaps the most flexible emoji in meaning and usage. It is used to express skepticism, irritation, disappointment, irony, and suspicion. → Az oldalra vetett szempillantás emoji talán a legtágabban értelmezhető és használható emoji. A szkepticizmus, ingerültség, csalódottság, irónia és gyanakvás kifejezésére egyaránt használják.
Forrás: jelentese.hu

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: side eye jelentése magyarul