Kiejtés: [tɛknˈɒlədʒi]

TECHNOLOGY főnév

  1. technika, technológia
  2. műszaki tudományok

Példamondat:

  • I don't think that technology provides us with everything we need. → Nem gondolom, hogy a technológia mindennel ellát bennünket, amire szükségünk van.
  • Moving money and technology from one side of the globe to the other is not enough. → Nem elég pénzt és technológiát vinni a föld egyik oldaláról a másikba.
  • Overall, the game's technology and society approximates that of an industrial or post-industrial science fiction. → Nagy általánosságban elmondható, hogy a játék technológiája és a köré szerveződött közösség egy iparosodás korabeli - vagy egy az iparosodás után játszódó - tudományos-fantasztikus regényét közelíti.
  • It will be five or ten years before the technology is ready. → Öt vagy tíz évre van szükség ahhoz, hogy a technológia elkészüljön.
  • This technology will drastically lower the cost of solar energy. → Ez a technológia drasztikusan csökkenteni fogja a napenergia költségét.
Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: technology jelentése magyarul

Vidanet banner