Idegen szavak szótára

animátor jelentése

Animátor jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ animátor jelentése közérthetően itt.
  1. szórakoztató → személy, aki szórakoztató vagy közösségi tevékenységeket szervez és irányít
  2. mozdulattervező → filmekben, illetve számítógépes játékokban a szereplők, illetve a mozgó tárgyak mozgását megtervező, megrajzoló személy

Az animátor olyan személy, aki szórakoztató vagy közösségi tevékenységeket szervez és irányít, elsősorban nyaralóközpontokban, táborokban, vagy rendezvényeken. Az animátor célja, hogy jó hangulatot teremtsen, és szórakoztassa a résztvevőket. Ennek érdekében különféle programokat, játékokat, vetélkedőket, vagy előadásokat szervezhet. 

Az animátor ezen kívül jelenthet olyan személyt, akinek az animációs filmben megtervezi, megrajzolja a szereplők, illetve mozgó tárgyak mozgását úgy, hogy az életszerű, valósághű legyen.

Példamondat:

  • Az animátor ügyesen vezetett át minket a vetélkedőn, és mindenki jól érezte magát.
  • Az animátorok többnyire nagyon energikusak és jó kommunikációs készséggel rendelkeznek.
  • A gyermektáborban az animátor minden nap szervezett valamilyen érdekes programot a gyerekeknek.

Eredet: Az "animátor" szó a latin "anima" szóból származik, aminek a jelentése magyarul "lélek", ill. "élet". Az animátor tehát valaki, aki "életet lehel" egy eseménybe vagy tevékenységbe, és szórakoztatja a résztvevőket.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: animátor jelentése magyarul