Idegen szavak szótára

deprimált jelentése

Deprimált jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ deprimált jelentése közérthetően itt.
  1. szomorú, levert, reménytelen érzéseket és hangulatot jelentő állapot

A deprimált állapot olyan érzelmi és hangulati állapot, amit általában szomorúság, levertség, magányosság, reménytelenség és kétségbeesés jellemez. Az ilyen állapotban lévő személyek elveszítik az érdeklődésüket a dolgok iránt, kevésbé motiváltak, az életben ritkán vagy egyáltalán nem találnak örömöt.

Példamondatok:

  • Az emberek gyakran deprimált állapotba kerülhetnek, ha valami megrázó vagy stresszelő dolog történik az életükben, ilyen lehet például a szeretteik elvesztése, a munkanélküliség vagy a párkapcsolati problémák jelentkezése.
  • A deprimált állapotban lévő emberek gyakran magányosnak érzik magukat, miközben nehézséget okoz számukra a társasági élet.
  • A deprimált állapotban lévő személyeknek fontos az időben történő segítségnyújtás, mivel a megfelelő kezeléssel és támogatással sokan sikeresen visszanyerik életörömüket.

Eredet: A deprimált szó a latin "deprimere" szóból származik, ami azt jelenti, hogy ’lenyomni’, ’leereszteni’, ill. ’lefolytani’.

Forrás: jelentese.hu

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: deprimált jelentése magyarul