Idegen szavak szótára

graffiti jelentése

Graffiti jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ graffiti jelentése közérthetően itt.
  1. (művészet) falfirka → falra vagy felületre festett, írt kép vagy szöveg (nyilvános helyeken megjelenő vizuális alkotások, gyakran spray-vel vagy festékekkel készülnek)

A graffiti egy régóta fennálló művészi és kulturális jelenség, amely a nyilvános vagy fél-nyilvános helyeken történő vizuális kommunikáció egyik formáját jelenti. A graffiti különböző célokat szolgálhat: lehet művészeti kifejeződés, társadalmi vagy politikai üzenet közvetítése, vagy egyszerűen a városi környezet megváltoztatásának szándéka. Bár a graffiti sokak számára az utcai művészet értékes és tiszteletreméltó formája, mások szemében problémát jelenthet a tulajdonjogok megsértése és a közterületek esztétikájának megzavarása miatt. A graffiti művészet és a graffitivel kapcsolatos attitűdök kultúránként és közösségenként változhatnak, és gyakran élénk viták tárgyát képezik.

Példamondat:

  • A városi sétán felfedeztük a környék legérdekesebb graffiti műveit, amelyek színesítik a városi tájat.
  • A graffiti művészek gyakran használják a városi felületeket, hogy társadalmi üzeneteiket a nagyközönség elé tárják.
  • Bár a graffiti néhány helyen tiltott, számos város létrehozott engedélyezett graffiti falakat, ahol a művészek legálisan fejezhetik ki magukat.

Eredet: A "graffiti" szó az olasz "graffito" kifejezésből származik, ami 'karcolt' jelentéssel bír. Eredetileg a falakba, kőbe karcolt rajzokra vagy írásokra utalt. A modern graffiti gyökerei a 20. század közepére nyúlnak vissza, amikor az Egyesült Államokban, különösen New Yorkban vált ismertté, mint a városi kifejezés és lázadás egy formája. Azóta a graffiti világszerte elterjedt, és számos formát és stílust öltött, a gyors tag-ektől kezdve a bonyolult és művészileg kifinomult nagyméretű muralokig.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: graffiti jelentése magyarul

Vidanet banner