Idegen szavak szótára

integrátor jelentése

Integrátor jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ integrátor jelentése közérthetően itt.
  1. összevonó, egyesítő → olyan személy, szervezet, rendszer vagy eszköz, amely különböző elemeket, részeket vagy csoportokat egyesít egy összetett egésszé
  2. (számítástechnika) rendszerépítő → olyan személy vagy cég, mely a különböző hardvereket vagy szoftvereket összekapcsolja és működésüket összehangolja 
  3. (matematika) elektronikus áramkör, mely integrálás elvégzésére képes

Az integrátor szerepe fontoy lehet technikai, társadalmi vagy éppen gazdasági vonatkozásokban. A technológiában az integrátorok olyan rendszerek vagy eszközök, amelyek különböző hardvereket vagy szoftvereket összekapcsolnak és működésüket összehangolják. A társadalomban az integrátorok olyan személyek vagy szervezetek, amelyek különböző csoportokat, kultúrákat vagy közösségeket hoznak össze. Gazdasági értelemben az integrátorok vállalkozások, amelyek különböző szolgáltatásokat vagy termelési folyamatokat egyesítenek, hogy hatékonyabb vagy értékesebb terméket hozzanak létre. Lásd. még az integráció szó jelentését.

Példamondat:

  • Az informatikai integrátor segített összekötni a vállalat különböző informatikai rendszereit.
  • A társadalmi integrátor szerepét betöltő szervezetek elősegítik a bevándorlók beilleszkedését.
  • A gazdasági integrátorok kulcsfontosságúak lehetnek az ellátási láncok hatékonyságának növelésében.

Eredet: Az "integrátor" szó a latin "integrare" (teljessé tenni, megújítani) ige származéka, ami az egészítés, egyesítés vagy beillesztés folyamatát jelenti. 

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: integrátor jelentése magyarul