Idegen szavak szótára

internálás jelentése

Internálás jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ internálás jelentése közérthetően itt.
  1. kényszerlakhelyre telepítés, táborokba zárás → politikai, katonai, etnikai vagy bűnügyi szempontból veszélyesnek tartott, de konkrét bűncselekményt el nem követett csoportok, személyek kényszerlakhelyre telepítése vagy táborokba zárása az államhatalom által

Az internálás egy olyan gyakorlat, amelyben egy csoport vagy egyének elszigetelésre kerülnek, általában politikai, biztonsági vagy társadalmi okokból. Ez gyakran történik háborús időkben, vagy amikor egy kormány nemzetbiztonsági fenyegetést érzékel. Az internálás sok esetben jogsértő lehet, mivel általában nem előzi meg semmilyen formális vád vagy bírósági eljárás.

Példamondat:

  • A második világháború alatt számos országban gyakorolták az ellenséges nemzetiségűek internálását.
  • Az internálás gyakran emberi jogi aggályokat vet fel, mivel az érintetteket a törvényes eljárások nélkül tartják fogva.
  • Az emberi jogi szervezetek gyakran bírálják az internálás gyakorlatát, mivel az alapvető jogok és szabadságok megsértését jelentheti.

Eredet: Az "internálás" szó a latin "internare" (belsőre helyezni, elszigetelni) szóból származik. A kifejezés a 20. században vált széles körben használttá, különösen a világháborúk idején, amikor a kormányok gyakran alkalmazták ezt a módszert biztonsági vagy politikai okokból.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: internálás jelentése magyarul