- cukorszirupos tartósítás → gyümölcs, ill. növény (pl.: virág, levél, zöldség) cukoroldattal történő telítése, dúsítása
A kandírozás jelentése magyarul, példamondattal:
- A kandírozás lényege, hogy a gyümölcsökben, gyökerekben vagy virágokban lévő nedvességet cukorral helyettesítjük.
- A kandírozott gyümölcsöt fogyaszthatjuk magában vagy felhasználhatjuk desszertek, fagylaltok készítésénél.
- A cukorszirupos tartósítás, vagyis a kandírozás általában hosszabb időt vesz igénybe, ezért ha csak kis mennyiségben, díszítésre van szükség, egyszerűbb, készen vásárolunk kandírozott gyümölcsöt.
- Sem az elnyílt virág, sem az ütődött gyümölcs nem alkalmas a kandírozásra.
Forrás: Hogyan kell kandírozni?
Kiejtés
Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!
Link erre az oldalra: kandírozás jelentése magyarul