1. cukorszirupos tartósításgyümölcs, ill. növény (pl.: virág, levél, zöldség) cukoroldattal történő telítése, dúsítása

A kandírozás jelentése magyarul, példamondattal:

  • A kandírozás lényege, hogy a gyümölcsökben, gyökerekben vagy virágokban lévő nedvességet cukorral helyettesítjük.
  • A kandírozott gyümölcsöt fogyaszthatjuk magában vagy felhasználhatjuk desszertek, fagylaltok készítésénél.
  • A cukorszirupos tartósítás, vagyis a kandírozás általában hosszabb időt vesz igénybe, ezért ha csak kis mennyiségben, díszítésre van szükség, egyszerűbb, készen vásárolunk kandírozott gyümölcsöt.
  • Sem az elnyílt virág, sem az ütődött gyümölcs nem alkalmas a kandírozásra.

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: kandírozás jelentése magyarul

Vidanet banner