1. szállodai alkalmazott → olyan személy, aki a szállodákban és vendéglátóipari létesítményekben a vendégek poggyászainak kezeléséért, szállításáért és egyéb szolgáltatásokért felelős.

A "londiner" kifejezés olyan alkalmazottat jelöl, aki a vendégek kényelmét szolgálja különböző feladatok ellátásával, például a poggyász szállításával, a vendégek irányításával és egyéb szolgáltatások nyújtásával a szállodákban. A londiner gyakran az első személy, akivel a vendégek találkoznak a szállodában, és fontos szerepet játszik a vendégek első benyomásának kialakításában.

 

Példamondat:

  • A londiner udvariasan üdvözölte a vendégeket, és segített nekik a csomagjaik felvitelében.
  • A szálloda londinere gondoskodott arról, hogy minden vendég gyorsan és kényelmesen bejelentkezhessen.
  • A londiner feladatai közé tartozott a vendégek autójának parkolása és a helyi látványosságokkal kapcsolatos információk nyújtása.

Eredet: A "londiner" szó a francia "londiner" kifejezésből származik, amely a "londres" (London) és az "-ier" képző kombinációjából ered. Az eredeti jelentése szerint olyan személyt jelölt, aki a londoni szállodákban dolgozik.

Rokon értelmű szavak: portás, kapus, szállodai alkalmazott, ajtónálló, hordár.


Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: londiner jelentése magyarul

Vidanet banner