1. (technológia) a jég képződését megakadályozó rendszer → olyan technológia, amely megakadályozza a jég képződését a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban

A No Frost (nem fagy) technológia egy speciális hűtőszekrény és fagyasztó technológia, amely automatikusan megakadályozza a jég képződését a hűtőszekrényben és a fagyasztóban. Ez a technológia hasznos, mert csökkenti a szükséges karbantartást és energiát takarít meg, mivel a jégképződés növeli a hűtőszekrény energiafogyasztását.

Példamondat:

  • A No Frost technológia lehetővé teszi a hűtőszekrény hatékony működését anélkül, hogy időnként le kellene olvasztani a jeget.
  • A No Frost hűtőszekrényben nincs szükség rendszeres leolvasztásra.
  • Az új hűtőszekrény No Frost technológiával rendelkezik, így soha nem kell leolvasztani.

Eredet: A "No Frost" angol szóösszetétel, ahol a "no" jelentése 'nincs', ill. 'nem', míg a "frost" jelentése pedig 'fagy'. Tehát szó szerinti fordításban 'nincs fagy', vagy 'nem fagy'. A kifejezés a háztartási készülékek, különösen a hűtőszekrények és fagyasztók technológiájára utal, ahol a jégképződés megakadályozása a cél.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: no frost jelentése magyarul

Vidanet banner