Idegen szavak szótára

reziliens jelentése

Reziliens jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ reziliens jelentése közérthetően itt.
  1. rugalmasan ellenálló (személy) → olyan személy, aki képes alkalmazkodni a stresszes helyzetekhez, és azokból végül helyreál, sőt akár fejlődik is

A reziliens személy képes megbirkózni a problémákkal, mert a stresszhelyzetre rugalmasan reagál, azokból hamar "rendbe jön". A pszichológiában a reziliencia olyan képesség, amely lehetővé teszi az egyén számára, hogy alkalmazkodjon a stresszes életeseményekhez vagy traumához, és helyreálljon ezekből, gyakran még erősebbé válva a folyamat során.

A reziliens jelentése magyarul, példamondattal:

  • A reziliens személyiség optimista, pozitív az énképe, és jól kezeli a változásokat.
  • A csőd szélén álló céget csak csapatban dolgozni tudó, reziliens, és felkészült munkatársakkal lehet talpra állítani.
  • A reziliens személyek képesek leküzdeni a nehézségeket és a stresszt, és pozitívan alkalmazkodni a változó körülményekhez.

Eredet: A "reziliens" szó a latin "resiliens" szóból származik, ennek jelentése magyarul "visszapattanó", ill. "visszatérő".

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: reziliens jelentése magyarul