Idegen szavak szótára

yuppie jelentése

Yuppie jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ yuppie jelentése közérthetően itt.
  1. (társadalom) fiatal városi szakember → a 1980-as években elterjedt kifejezés, amely ambiciózus, magas jövedelmű, városi szakembereket jelöl, akik értékelik a luxust és a magas életszínvonalat
  2. (kultúra) a fogyasztói kultúra és a sikerorientált életmód képviselője → gyakran társítják a modern városi életstílushoz, magas minőségű termékek és szolgáltatások fogyasztásához

A "yuppie" kifejezés a "young urban professional" rövidítéséből származik, és eredetileg az 1980-as években vált népszerűvé az Egyesült Államokban. Ez a kifejezés olyan fiatal városi szakembereket ír le, akik magas jövedelemmel rendelkeznek és előnyben részesítik a luxuscikkek fogyasztását és a minőségi életmódot. A yuppies gyakran kapcsolódnak a fogyasztói kultúrához és az anyagi sikerhez, valamint az olyan életstílushoz, amely a karrierépítést és a társadalmi státusz növelését helyezi előtérbe.

Példamondat:

  • Az 1980-as években a yuppiek jelentősen befolyásolták a divatot és a fogyasztói szokásokat a városi központokban.
  • A yuppie életmód magában foglalja a drága éttermek gyakori látogatását, a márkás ruhák viselését és a high-tech eszközök használatát.
  • Bár a yuppie kifejezés néha pejoratív árnyalatot nyerhet, sokan büszkén viselik ezt a címkét, mint a siker és az önállóság jeleit.

Eredet: A "yuppie" szó az "young urban professional" kifejezésből ered, amely a 20. század végén jelent meg, és gyorsan elterjedt a népszerű kultúrában. A yuppie személyiséget és életstílust gyakran bemutatták a korabeli filmekben, televíziós műsorokban és sajtóban, mint az új gazdasági fellendülés és a városi életstílus ikonjait. Az idő múlásával a kifejezés jelentése bővült és változott, de továbbra is egy bizonyos társadalmi csoport és életmód szinonimájaként használják.


Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: yuppie jelentése magyarul

Vidanet banner