Szleng szótár

kappa jelentése

Kappa jelentése magyarul a szleng szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ kappa jelentése közérthetően itt.
  1. épp ellenkezőleg értem, épp fordítva gondolom

 

A kappa egy internetes kommunikációban használt szleng, az irónia jele. Általában a mondat végén jelenik meg és arra utal, hogy a leírtaknak éppen az ellenkezője igaz. Így ha például azt írja valaki egy közösségi oldalon, hogy „Milyen menő az új cipőd, kappa.”, akkor az valójában azt jelenti, hogy az új cipőt a sorok írója egyáltalán nem gondolja menőnek, sőt!

A kappa, mint szleng születése egy internetes mémre vezethető vissza. A Kappa egy fekete-fehér fotó Josh DeSenóról, a Justin.tv egykori alkalmazottjáról. A Justin .tv egy 2007-ben létrehozott weboldal, ami lehetővé teszi, hogy bárki online közvetítsen videókat. A Justin.tv egyik játék témájú csatornája egyre népszerűbbé vált, ez volt a később külön weboldalra költöző Twitch. 

Noha a Twitch eredetileg a Justin.tv tulajdona volt, a szerepek idővel megfordultak, a Justin.tv forgalma folyamatosan csökkent, míg a Twitché elképesztő ütemben nőtt. 

A bevezetőben már említett DeSeno a Justin.tv fejlesztője, a Justin.tv chat kliensén dolgozott. A chathoz a cég munkatársai adtak hozzá hangulatjeleket az érzelmek egyszerű és gyors kifejezéséhez. DeSeno egy saját magáról készült fekete-fehér képet adott hozzá a chathez, ami szerinte azonnal népszerűvé vált az irónia jeleként. Egyes vélekedések szerint ez fejezte ki a Justin.tv és a Twitch ellentétes viszonyát.  

DeSeno azért választotta a hangulatjel számára a „Kappa” nevet, mert nagy rajongója volt a japán kultúrának. A japán folklórban a Kappa olyan lény, amely tavakhoz csábítja az embereket és behúzza őket. A történetet a japánok arra használták, hogy megtanítsák a gyerekeket a folyók és tavak veszélyeire.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: kappa jelentése magyarul