Szleng szótár

wannabe jelentése

Wannabe jelentése magyarul a szleng szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ wannabe jelentése közérthetően itt.
  1. önjelölt hasonmás, "kivagyi" → valamire elszántan hasonlítani akaró, de azzá válni (még) nem tudó

A wannabe az angol „want to be” kifejezés szleng változata, magyarul annyit jelent, hogy „lenni akar”.  Olyanokra használják, akik szeretnének valamilyenek lenni, valakire hasonlítani, de ez valamilyen oknál fogva (pl.: hiányos képességeik miatt) nem sikerül. 

A wannabe kifejezést nem csak emberek kapcsán használják, hanem másra (pl. cégekre, termékekre) is. Ha pl. azt mondjuk, hogy ez a cég egy Microsoft wannabe, akkor azzal azt fejezzük ki, hogy ez a most még kicsi szervezet arra törekszik, hogy az óriáscég nyomdokaiba lépjen. 

A wannabe jelentése példamondattal:

  • A koncertközönség tele volt wannabe Madonnákkal (akik úgy öltöznek, mint Madonna, de nem tudnak úgy énekelni, mint a híres popsztár).
  • A román politikai életben Orbán Viktor wannabenek tartja magát George Simion, a Románok Egyesüléséért Szövetség pártelnöke.
  • Manapság valamivel mindig ki kell tűnni a tömegből. Míg az átlagember jól szabott ruhákkal vagy épp a műveltségével, tudásával teszi, a wannabe (értsd: kivagyi) celebek inkább testi – bár nem feltétlenül természetes - adottságaikkal villognak.  (forrás: blikk.hu)

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: wannabe jelentése magyarul