Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: emulgeálószer, stabilizátor, sűrítőanyag

Nem kívánatos hatások: Arra érzékeny embereknél allergiás reakciót okozhat. Nagyobb mennyiségben fogyasztva hashajtó hatású.

E-szám rövid leírása: Bizonyos Indiában, Szenegálban és Malin őshonos fák (pl. Sterculia fajok, Cochlospermum fajok) törzséből és ágaiból nyert szárított növényi nedv. Főleg nagy molekulatömegű poliszacharidok alkotják.

Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: bevonatok, öntetek, rágógumik, szószok, töltelékek

Forrás: NÉBIH

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: E 416 Karayagumi jelentése magyarul

Vidanet banner