Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: emulgeálószer, stabilizátor, sűrítőanyag
Nem kívánatos hatások: Arra érzékeny embereknél allergiás reakciót okozhat. Nagyobb mennyiségben fogyasztva hashajtó hatású.
E-szám rövid leírása: Bizonyos Indiában, Szenegálban és Malin őshonos fák (pl. Sterculia fajok, Cochlospermum fajok) törzséből és ágaiból nyert szárított növényi nedv. Főleg nagy molekulatömegű poliszacharidok alkotják.
Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: bevonatok, öntetek, rágógumik, szószok, töltelékek
Forrás: NÉBIH
Kiejtés
Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!
Link erre az oldalra: E 416 Karayagumi jelentése magyarul