Angol-magyar szótár

arbitrage jelentése

Arbitrage jelentése magyarul az angol-magyar szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ arbitrage fordítása helyesen itt.

Kiejtés: [ˈɑːbɪtɹɪdʒ]

ARBITRAGE főnév

  1. arbitrázs (lásd. még → arbitrázs jelentése)
  2. külföldi pénzüzletek, külföldi üzletek
  3. döntőbíráskodás
  4. döntőbírói ítélet, választott bírói ítélet

Az arbitrage jelentése magyarul, példamondattal:

  • Arbitrage is the practice of buying something, such as shares or currency, in one place and selling them in another where you can get a higher price at the same time. → Az arbitrázs az a gyakorlat, amikor az egyik helyen vásárolnak valamit, például részvényeket vagy valutát, és eladják azokat egy másik helyen, ahol egyidejűleg magasabb árat kaphat.
  • Traders said a rise in the peso's value made Mexican share prices more expensive compared with shares sold in New York and sparked some arbitrage selling. → A kereskedők szerint a peso értékének emelkedése drágábbá tette a mexikói részvények árfolyamát a New York-i részvényekhez képest, és bizonyos arbitrázs eladásokat váltott ki.
Forrás: jelentese.hu gyűjtés + <a href="https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/arbitrage">Cambridge Dictionary: arbitrage jelentése(angol)<>

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: arbitrage jelentése magyarul

Vidanet banner