Gamer szótár

level jelentése

Level jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ level fordítása, magyarázata itt.
  1. játékos szintje → a játékos általános szintjét írja le (pl. azokban a játékokban, amelyekben a szintet használják rangsorolási módszerként, minden játékos az 1-es szinten kezd, rövidítése LVL)
  2. pályaszint, játékszint → egy önálló terület a játékban, amely különleges kihívásokkal és ellenségekkel rendelkezik
  3. nehézségi szint, nehézségi fokozat → a játék nehézségi szintje, nehézségi foka (pl. könnyű, nehéz)

A level a videojátékokban többféleképpen használatos. Egyrészt a játék egyes szakaszait vagy részeit jelenti, amelyeken a játékosoknak át kell haladniuk a játék előrehaladtatása érdekében. Másrészt a karakterek fejlődési szintjét is jelenti, amelyet tapasztalati pontok gyűjtésével és új képességek megszerzésével érhetnek el. Ezen kívül vonatkozhat a játék elején beállított nehézségi szintre is.

Példamondat:

  • A játékosoknak több szintet kell teljesíteniük, hogy befejezzék a játék kampányát és legyőzzék a végső főgonoszt.
  • A karakterek szintet lépnek a játék során, amikor elég tapasztalati pontot gyűjtenek össze, ami új képességek és erősebb statisztikák feloldását eredményezi.
  • A játéktervezők nagy figyelmet fordítanak a szintek kiegyensúlyozására és érdekességére, hogy a játékosokat lekösse a játék és fenntartsa az érdeklődésüket.
  • Péter a Doomot képes végigjátszani még a legdurvább nehzéségi fokozaton is.

Eredet: A "level" kifejezés az angol nyelvből származik, és jelentése "szint", ill. "fokozat".

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: level jelentése magyarul