Gamer szótár

one-trick pony (OTP) jelentése

One-trick pony (OTP) jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ one-trick pony (OTP) fordítása, magyarázata itt.
  1. egyhasználatos, egysíkú, egycsapásos → olyan játékos, aki egy többkarakteres játékban csak egy karakter vagy osztály megtanulására összpontosít.

A játékosok körében az "OTP" kifejezés egy olyan játékost jelöl, aki csak egyetlen karaktert, fegyvert vagy stratégiát játszik jól, és nem alkalmazkodik a játék különböző helyzeteihez vagy kihívásaihoz. Ez a jelenség különösen a MOBA (multiplayer online battle arena) és az e-sport játékokban gyakori, ahol a karaktereknek és stratégiáknak sokféle kombinációja létezik. A "one-trick pony" játékosok gyakran hátrányt jelentenek a csapat számára, mert nem vethetők be univerzálisan, illetve ezt ellenfél könnyen kihasználhatja. Ugyanakkor egyes játékosok úgy gondolják, hogy a "one-trick pony" módszerrel mélyebb megértést és kiváló jártasságot fejleszthetnek ki egy adott karakterre koncentrálva.

Példamondat:

  • Az a játékos, aki csak egy karaktert játszik jól, gyakran "one-trick pony"-nak számít a többiek szemében.
  • A csapat vesztett, mert az egyik tagja csak "one-trick pony" volt, és a másik csapat könnyen kihasználta ezt a gyengeséget.
  • Egyes játékosok büszkék arra, hogy "OTP"-k, mert úgy érzik, hogy egyfajta karakterre koncentrálva folyamatos gyakorlással a legjobb eredményeket érhetik el.

Eredet: A "one-trick pony" kifejezés az angol nyelvből származik, és jelentése "egycsapásos ló".

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: one-trick pony (OTP) jelentése magyarul