Gamer szótár

noclip, noclipping jelentése

Noclip, noclipping jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ noclip, noclipping fordítása, magyarázata itt.
  1. falon áthaladás, áthatolás → technika a játék tartalmának megkerülésére (pl.: áthaladás egy ajtón anélkül, hogy a játékosnál lenne a kulcs)

A "noclip" egy játékmenet-mód, amelyben a játékos karaktere nem ütközik a környezet elemeivel, például falakkal, tárgyakkal vagy más játékosokkal. A noclipping lehetővé teszi, hogy a játékosok áthaladjanak a tárgyakon és a falakon, mintha azok nem léteznének. A noclip mód gyakran a játékfejlesztők által használt eszköz a játéktervezés és a tesztelés során, hogy gyorsan felfedezzék a játéktérben lévő problémákat és hibákat. A noclipping néha játékosok által is használt csalás lehet, amely előnyt szerezhet versenyzőikkel szemben. Ebben az esetben a játékfejlesztők gyakran tiltják vagy korlátozzák a noclipping használatát, hogy biztosítsák a játék egyensúlyát és a játékosok közötti tisztességes versenyt.

Példamondat:

  • A noclip módban a játékos áthatolhat a falakon és más tárgyakon, ami segíthet felfedezni a játékteret.
  • A fejlesztők gyakran használnak noclip módot a játék tesztelésekor, hogy könnyebben észrevegyék a hibákat.
  • A noclipping a legtöbb játékban nem engedélyezett, mert előnyt adhat a játékosoknak a versenyben, és így tönkreteheti a játékmenetet.

Eredet: A "noclip" és "noclipping" kifejezések az angol no (→ nem, nincs) és clip (→ körülfogás, körülvétel) szavakból származnak, jelentésük "nincs körülfogás".

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: noclip, noclipping jelentése magyarul

Vidanet banner