Idegen szavak szótára

antiszemitizmus jelentése

Antiszemitizmus jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ antiszemitizmus jelentése közérthetően itt.
  1. zsidóellenesség a zsidókkal, a zsidósággal szembeni vallási vagy faji gyűlölet
  2. lásd. még → antiszemita jelentése

Az antiszemitizmus a zsidóellenesség megnevezése, amely magában foglalja a zsidók iránti előítéleteket, gyűlöletet, diszkriminációt és kirekesztést. Az antiszemitizmus történelmileg több formát öltött, mint például a zsidók gazdasági és társadalmi lehetőségeinek korlátozása, sztereotípiák terjesztése és az etnikai vagy vallási tisztogatások. Az antiszemitizmus elleni küzdelem fontos a társadalmi igazságosság, a tolerancia és a béke előmozdítása érdekében.

Az antiszemitizmus jelentése magyarul, példamondattal:

  • Orbán Viktor zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben.
  • A koronavírus-járvány alatt riasztóan felerősödött az antiszemitizmus és a romák elleni idegengyűlölet.
  • Péter számára az antiszemitizmus teljesen elfogadhatatlan, hiszen miért is kellene gyűlölni valakit a származása, illetve a vallása miatt.
  • Az antiszemitizmus elleni küzdelem fontos a társadalmi elfogadás és az emberi jogok védelme érdekében.

Eredet: Az antiszemitizmus szó a német "Antisemitismus" szóból származik, amelynek jelentése "zsidóellenesség". A szó a "semita" kifejezés alapján alakult ki, amely a zsidókra és más népcsoportokra utal, akik a Közel-Keleten éltek és a sémi nyelveket beszélték. A magyar nyelvben az "antiszemitizmus" szó a német eredetű szavakból került átvételre, és a zsidók elleni előítéleteket és diszkriminációt jelenti.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: antiszemitizmus jelentése magyarul

Vidanet banner