Idegen szavak szótára

apportírozás jelentése

Apportírozás jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ apportírozás jelentése közérthetően itt.
  1. (kutyakiképzés) tárgyak visszahozatala → a kutyák egyik alapvető kiképzési feladata, melynek során a kutya megtanulja visszahozni az eldobott vagy elrejtett tárgyakat
  2. (sport) kutyasportok egyik eleme → versenykörülmények között a kutya gyorsaságát és pontos visszahozatali képességét tesztelő gyakorlat

Az apportírozás a kutyák kiképzésének egyik formája, ahol a kutyáknak meg kell tanulniuk egy tárgyat elhozni a gazdájuknak, legyen az játék, vadászat során elejtett vad vagy bármilyen más kiképzési eszköz. A sikeres apportírozást gyakran használják különböző kutyasportokban, mint például az engedelmességi versenyeken vagy vadászkutyák munkájánál.

Példamondat:

  • A labrador retrieverek természetes apportírozási képességgel rendelkeznek, ezért kiválóak vadászkutyának.
  • Az apportírozás kiképzése során a kutya megtanulja, hogy csak akkor szabad elindulnia a tárgyért, ha parancsot kap rá.
  • A kutyakiképző versenyen a leggyorsabb és legpontosabb apportírozásért extra pontokat adnak.

Eredet: Az "apportírozás" szó a francia "apporter" igéből származik, ami 'hozni' vagy 'elhozni' jelentéssel bír. A kifejezés a kutyakiképzés terén vált széles körben használttá.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: apportírozás jelentése magyarul