Idegen szavak szótára

blog jelentése

Blog jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ blog jelentése közérthetően itt.
  1. online napló, internetes napló → rendszeresen frissített, időrendi sorrendbe rendezett bejegyzéseket tartalmaz, melyeket egy egyén vagy csoport ír és oszt meg a közönséggel
  2. (informatika) személyes tartalmak megosztására szolgáló digitális platform

A blog egy online médium, amely lehetőséget kínál az embereknek, vállalkozásoknak vagy szervezeteknek arra, hogy gondolataikat, érzéseiket, ismereteiket, véleményeiket vagy élményeiket megosszák egy szélesebb közönséggel. A blogok lehetnek személyesek vagy szakmaiak, és különböző témákban, például utazásban, divatban, gasztronómiában vagy bármilyen más érdeklődési körben készülhetnek.

Példamondat:

  • Pityu fő foglalkozását tekintve blogger, így naponta ír bejegyzéseket a blogjára.
  • Az utazási blog személyes beszámolókat és praktikus tanácsokat kínál azoknak, akik szeretnek világot látni.
  • A cég új marketing stratégiájában nagy hangsúlyt fektetnek a blogkészítésre, mivel ezekkel könnyebben elérhetik a célközönségüket.
  • A blog írója gyakran oszt meg képeket és történeteket a mindennapi életéről.

Eredet: A "blog" szó az angol "weblog" rövidítése, ami "webes napló"-t jelent. A "weblog" szóból a "web" és a "log" (napló) összevonásával jött létre. A rövidített "blog" formája hamar népszerűvé vált az internetezők körében.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: blog jelentése magyarul