Idegen szavak szótára

boomer jelentése

Boomer jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ boomer jelentése közérthetően itt.
  1. begyepesedett → idősödő ember, aki nem érti meg a fiatalokat, illetve az újdonságokat, és/vagy elavult nézeteket vall
  2. világháború után született (1946 és 1964 között) generáció tagja

A boomer szót az Egyesült Államokban az 1946 és 1964 között született generációra szokták használni (ők a baby boomerek). Használata más országokban is elterjedt, ugyanakkor jelentése kultúrafüggő.

A boomer kifejezést gyakran kerül elő, amikor a fiatalabbak bizonyos témáknál lesajnálva emlegetik az idősebbeket („Boomer, ehhez Te már nem értesz!”).

Az "ok, boomer" vagy „oké, boomer” egy tinik, illetve a fiatal generáció által használt kifejezés, mellyel elutasítanak minden olyan dolgot, illetve viselkedésformát, ami a boomer generációhoz köthető.

A "boomer", illetve a "boomers" a "baby boomers" rövidítése, illetve „baby boomer generációként” is utalhatnak rá.

A boomer jelentése magyarul, példamondattal:

  • Egy tipikus boomer számára a mai világ szinte felfoghatatlan, sokszor nehéz számukra lépést tartani a technikai fejlődéssel.
  • A boomerek az 1946 és 1964 között született, második világháború utáni generáció, akik nevüket a baby boomer (bébibumm) kapcsán  kapták, mivel a háború után rengetegen születtek egyszerre.
  • A baby boom generáció tagjai, azaz a boomerek, olyan emberek, akik a második világháború után születtek.
  • A boomerek generációja az egyik legnagyobb és legbefolyásosabb generáció, amely jelentős hatással volt az amerikai és a nyugat-európai kultúrára és társadalomra.

Eredet: A szó angol eredetű: baby jelentése → 'baba' + boom jelentése → 'fellendülés'

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: boomer jelentése magyarul