Idegen szavak szótára

bróker jelentése

Bróker jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ bróker jelentése közérthetően itt.
  1. (általános) ügynök, közvetítő, kereskedő  → személy, aki ügyfelek részére értékpapírok, ingatlanok, biztosítások vagy más termékek vásárlásában és eladásában segít

A bróker olyan szakember, aki közvetítőként működik ügyfelek és pénzügyi, ingatlan- vagy biztosítási termékek eladói között. A bróker célja, hogy segítséget nyújtson az ügyfeleknek a megfelelő termékek megtalálásában és megvásárlásában, illetve eladásában. A bróker a vásárolt / eladott termék, ill. szolgáltatás értéke után jutalékot kap. 

Példamondat:

  • Az ingatlanbróker segített nekünk megtalálni a tökéletes ingatlant, amely megfelelt minden igényünknek és költségvetésünknek.
  • Az értékpapír-bróker ügyfelei számára részvényeket és kötvényeket vásárol és értékesít a tőzsdén.
  • A biztosítási bróker több biztosítótársaság ajánlatai között válogatva segít ügyfeleinek a legmegfelelőbb biztosítási csomag kiválasztásában.

Eredet: A bróker szó az angol "broker" szóból származik, amely eredetileg közvetítőt vagy ügynököt jelentett. Az angol szó a középkori latin "broccus" szóból ered, amely "személy, aki az ügyletekben közvetít" jelentéssel bír.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: bróker jelentése magyarul