Idegen szavak szótára

bullying jelentése

Bullying jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ bullying jelentése közérthetően itt.
  1. rendszeres megfélemlítés
  2. zaklatás
  3. megalázás
  4. bántalmazás

A bullying olyan ismétlődő viselkedést jelent, amellyel egy csoport vagy egy személy egy másik csoport vagy személy feletti hatalmát igyekszik kialakítani vagy megerősíteni megfélemlítés, bántalmazás útján. A bullying általában iskolában, illetve munkahelyeken fordul elő, és gyakran kiterjed a közösségi médiára is. 

A bullying jelentése magyarul, példamondattal:

  • A bullying öngyilkosságba torkolló esetét ezúttal a szülők nem akarják annyiban hagyni, és úgy döntöttek, beperlik az iskolát, ahol az eset történt. Méghozzá egymillió dollárra.
  •  A bullying a megaláztatástól az érzelmi zsaroláson át egészen a fizikai erőszakig terjedhet.
  • Egy kutatás szerint a bullying, azaz a gyerekek egymás közötti bántalmazása az esetek kilencven százalékában az iskola fala közt zajlik vagy onnan indul, és esetenként az online térben folytatódik.
  • Súlyos zaklatási ügyek kerültek elő az Al Jazeera szerkesztőségéből. A dolgozók mérgező munkahelyi kultúráról, szexizmusról, rasszizmusról és bullyingról számoltak be. (forrás: hvg.hu)

A bullying egy angol szó, mely magyarra fordítva erőszakoskodást, terrorizálást jelent.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: bullying jelentése magyarul