Idegen szavak szótára

deepfake jelentése

Deepfake jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ deepfake jelentése közérthetően itt.
  1. mesterséges intelligencia által generált hamis kép-, videó- vagy hangfelvétel, amely valóságosnak tűnik (pl.: egy erotikus film főszereplőjének arcát egy politikuséra cserélik úgy, hogy közben átveszik az arc mozgását is, így a végeredmény teljesen valóságosnak tűnik)

A "deepfake" olyan hamis képekre, videókra vagy hangfelvételekre utal, amelyeket mesterséges intelligencia segítségével hoznak létre, és amelyekben egy személy látszólag valóságos helyzetekben jelenik meg vagy beszél. A deepfake technológia fejlett algoritmusokat és gépi tanulást használ az eredeti kép, videó vagy hangfelvétel manipulálására vagy átalakítására, hogy olyan hamis tartalmat hozzon létre, amely nehéz megkülönböztetni a valóditól. A deepfake-ek etikai és jogi kérdéseket vetnek fel, például a személyiségi jogok, a személyes adatok védelme és a félretájékoztatás kérdéseit.

Példamondat:

  • A deepfake technológia segítségével a megszólalásig élethű videó- és hanghamisítással varázsolhatunk a képernyőre hírességeket vagy bárkit, a tudtuk és beleegyezésük nélkül.
  • A deepfake módszerrel szinte bárki arcát rá lehet maszkírozni bármilyen videóra anélkül, hogy feltűnne, ez az egész csak egy digitálisan készített hamisítvány.
  • Egy orosz cég reklámjában tűnt fel Bruce Willis, de csak deepfake-technológia segítségével, vagyis arcát, mimikáját rámásolták a reklámban eredetileg szereplő orosz színész arcára.
  • Már előfordult, hogy politikai pártok használták a deepfake technológiát arra, hogy hamis szavakat adjanak riválisuk szájéba a közvélemény előtt.
  • A deepfake technológia fejlődése miatt egyre fontosabbá válik a digitális média tartalmának kritikus értékelése és az információforrások hitelességének ellenőrzése.
  • A deepfake videók politikai manipulációra és rágalmazásra használhatók, ezért fontos az ilyen hamis tartalmak felismerése és kezelése.
  • Az internetes közösségek és a technológiai vállalatok egyre komolyabb figyelmet fordítanak a deepfake-ek azonosítására és eltávolítására irányuló erőfeszítésekre.

A deepfake egy mozaikszó: deep learning jelentése → 'mély tanulás'  + fake jelentése → 'hamis', 'ál-'.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: deepfake jelentése magyarul