Idegen szavak szótára

diszkalkulia jelentése

Diszkalkulia jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ diszkalkulia jelentése közérthetően itt.
  1. (orvosi) számolászavar → számokkal, számolással kapcsolatos problémákban megmutatkozó változatos tünetegyüttes
  2. (oktatás) matematikatanulási nehézség → az a képességzavar, amely miatt a beteg nehezen sajátítja el a matematikai alapokat és készségeket

A diszkalkulia egy olyan specifikus tanulási zavar, amely befolyásolja az egyének képességét a számok és matematikai fogalmak megértésében, valamint a matematikai műveletek elvégzésében. Ez a zavar általában a gyermekkorban válik észrevehetővé, és az oktatás minden szintjén nehézségeket okozhat.

A diszkalkulia jelentése magyarul, példamondattal:

  • A diszkalkulia nem befolyásolja az egyén intelligenciaszintjét, csupán a matematikai képességekre van hatással.
  • Péternek sokáig tanulási gondjai voltak, míg rá nem jöttek arra, hogy a diszkalkulia nevű problémával küzd. 
  • Tamás diszkalkuliás, így gondot jelent számára a visszajáró ellenőrzése és az idő leolvasása mutatós óráról.
  • A háziorvos felismerte, hogy Kata a diszkalkulia nevű betegséggel küzd, mivel a lány nem vagy csak nagyon pontatlanul tudja megbecsülni egy kosárban levő termékek árának összegét, a tárgyak súlyát és távolságát, valamint az eltelt időt.

Eredet: A diszkalkulia szó görög, ill. latin eredetű: (görög) düsz jelentése → ’rosszul’ + (latin) calculia jelentése → ’számolni’

Forrás: Wikipédia + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: diszkalkulia jelentése magyarul