Idegen szavak szótára

diverzitás jelentése

Diverzitás jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ diverzitás jelentése közérthetően itt.
  1. sokféleség, sokszínűség, változatosság, vegyesség
  2. lásd. még → biodiverzitás jelentése
  3. lásd. még → diverzifikáció jelentése

A diverzitás vagyis sokféleség fogalma számos területen kulcsfontosságú, legyen szó a biológiai ökoszisztémákról, a társadalom felépítéséről vagy a munkahelyi környezetről. A biológiában a diverzitás hozzájárul az élőlények egészségéhez, valamint alkalmazkodó- és önellátó képességükhöz. A társadalomban és a munkahelyeken a diverzitás elősegíti az egyenlő lehetőségeket, a kreatív gondolkodást és a jobb döntéshozatalt azáltal, hogy szélesíti a nézőpontokat és tapasztalatokat. A diverzitás elismerése és támogatása növeli az elfogadást, az együttműködést és az innovációt különböző környezetekben.

Példamondat:

  • Egyre több cég számára fontos célkitűzés a diverzitás megteremtése, így egyre több nő kap lehetőséget menedzsment szerepkör betöltésére.
  • A tenyésztés során nagyon fontos a genetikai diverzitás megőrzése.
  • A kulturális diverzitás ünneplése lehetővé teszi számunkra, hogy jobban megismerjük és értékeljük a világ különböző kultúráit.

Eredet: A diverzitás szó latin eredetű: diversitas jelentése → ’különféle’

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: diverzitás jelentése magyarul

Vidanet banner