Idegen szavak szótára

emotikon jelentése

Emotikon jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ emotikon jelentése közérthetően itt.
  1. (informatika, kommunikáció) valamilyen érzelmet kifejező szimbólum→ írásjelek, betűk és számok kombinációjával létrehozott arcok vagy más szimbólumok, amelyek érzelmeket fejeznek ki az internetes és mobilkommunikációban

Az emotikonok az elektronikus üzenetekben és a webes kommunikációban használt grafikus kifejezések, amelyeket írásjelek, betűk és számok kombinálásával hoznak létre, hogy személyes érzéseket és hangulatokat fejezzenek ki. Az emotikonok segítenek a szöveges kommunikáció hangulatának és érzelmi tartalmának közvetítésében.

Példamondat:

  • Egy mosolygós emotikon a mondat végén jelezheti, hogy a szöveg vidám hangnemű.
  • Az üzenetváltás során gyakran használunk emotikonokat, hogy jobban kifejezzük érzelmeinket.
  • A szomorú arc emotikon segített neki kifejezni csalódottságát, amikor elmondta, hogy nem sikerült a vizsgája.

Eredet: Az "emotikon" szó az "emóció" és az "ikon" szavak összetételéből származik. Az 1980-as években váltak népszerűvé, amikor az internetes fórumokon és csevegőszobákban az emberek meg akarták osztani érzelmeiket a szöveges kommunikáció korlátozott eszközeivel.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: emotikon jelentése magyarul