Idegen szavak szótára

enigmatikus jelentése

Enigmatikus jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ enigmatikus jelentése közérthetően itt.
  1. rejtélyes, titokzatos → olyan személy vagy dolog, amelynek értelme, jelentése vagy célja nehezen érthető, titokzatos vagy nehezen megfejthető

Az enigmatikus valami rejtélyes vagy titokzatos, nehezen érthető vagy megfejthető dologra vonatkozik. Ezt a szót gyakran használják azokra az emberekre, dolgokra vagy helyzetekre, amelyek titokzatosak, nehezen érthetők, vagy amelyek mögötti jelentést nehéz megérteni.

Példamondat:

  • Az enigmatikus művész soha nem adott magyarázatot a festményeire.
  • A regényben szereplő karakter enigmatikus volt, és a végéig sosem tudtuk meg, mi volt a valódi szándéka.
  • A fizikában számos enigmatikus jelenség továbbra is megfejtésre vár.

Eredet: Az "enigmatikus" szó a görög "ainigma" szóból származik, ami 'rejtélyt' jelent. Az eredeti görög szó magában foglalja a "ainissesthai" szót, ami azt jelenti, hogy 'mondani', és az "-ikos" szóvégződést, ami azt jelenti, hogy 'valamire vonatkozó'. Tehát az "enigmatikus" szó magyarul 'rejtélyes mondásra' vagy 'rejtélyes dologra' vonatkozik.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: enigmatikus jelentése magyarul

Vidanet banner