Idegen szavak szótára

enteriőr jelentése

Enteriőr jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ enteriőr jelentése közérthetően itt.
  1. (építészet) belső tér, belsőépítészet → egy épület vagy helyiség belső kialakítása, beleértve a bútorokat, dekorációt és az általános térrendezést
  2. (képzőművészet) szoba belsejét ábrázoló művészeti alkotás

Az "enteriőr" kifejezés az építészetben és a belsőépítészetben használatos, amely az épületek, lakások vagy egyéb helyiségek belső terének vizuális és funkcionális kialakítására utal. Az enteriőr design fontos szerepet játszik az emberek komfortérzetének és a tér használhatóságának növelésében, valamint az esztétikai értékek megteremtésében.

Példamondat:

  • Kellemes hangulatfények nélkül aligha lehet teljes az enteriőr.
  • Az új BMW-ben otthonos az enteriőr, ismerős minden kapcsoló, fogantyú.
  • Az enteriőr tervező modern és letisztult stílust választott a lakás felújításához.
  • A múzeum enteriőrje lenyűgöző volt, tökéletesen illeszkedett a kiállított műtárgyakhoz.
  • A hotel enteriőrjének megtervezésekor nagy hangsúlyt fektettek a vendégek kényelmére és a helyi kultúra tükrözésére.

Eredet: Az "enteriőr" szó a francia "intérieur" kifejezésből származik, ami 'belső', 'bent lévő' jelentéssel bír. A belsőépítészet és az építészet területén az enteriőr a belső tér kialakítását és berendezését jelöli, hangsúlyozva azok szerepét az épületek és helyiségek funkcionalitásában és esztétikai megjelenésében.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: enteriőr jelentése magyarul