1. (gasztronómia) éti csiga → étel, melyet különböző fűszerekkel, például fokhagymával és vajjal ízesítenek, és rendszerint előételként szolgálnak fel

Az escargot egy népszerű francia étel, amely főtt csigákból készül, gyakran fokhagyma, petrezselyem, vaj és egyéb fűszerek hozzáadásával. Előételként szolgálják fel, és különleges csigaevő eszközökkel eszik.

Példamondat:

  • Az escargot a francia konyha egyik ikonikus eleme, és sok turista kipróbálja, amikor Párizsban jár.
  • Az étteremben escargot-t is kínálnak, friss bagettel a fokhagymás vaj felszívásához.
  • Az escargot készítése bonyolult lehet, de a végeredmény ízletes és elegáns előétel.

Eredet: Az "escargot" szó a középkori francia "escargol" szóból származik, amelynek gyökere az ófrancia "escaragol" vagy "escargol". Az eredeti jelentése egyszerűen 'csiga'. Az étel népszerűsége miatt az "escargot" szó a francia konyha szimbólumává vált.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: escargot jelentése magyarul

Vidanet banner