Idegen szavak szótára

filantróp jelentése

Filantróp jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ filantróp jelentése közérthetően itt.
  1. emberbarát, emberszerető, humánus → olyan személy, aki önzetlenül segít másokon, gyakran jótékonykodással vagy adományokkal
  2. nagylelkű adományozó → valaki, aki nagylelkűen támogat társadalmi, kulturális vagy tudományos célokat

A filantróp jelzőt olyan emberre szoktuk használni, aki szívesen segít másokon. Ez magában foglalja a jótékonyságot, a közösségi szolgálatot és a társadalmi fejlődés előmozdítását. Filantróp személyek gyakran alapítványokat hoznak létre vagy nagy összegű adományokat tesznek különböző okok vagy szervezetek támogatására.

A filantróp jelentése példamondattal:

  • Zsuzsa egy igazi filantróp, minden pénteken ebédet oszt a hajléktalanoknak.
  • Bill és Melinda Gates filantróp alapítványa a következő hat évben a jelenlegi elkötelezettségét megduplázva 776 millió dollárt fordít az éhség elleni küzdelemre.
  • Tigrist menekítették ki egy brit állatvédő filantróp jóvoltából egy Athén melletti állatkertből.
  • A híres filantróp milliókat adományozott a helyi kórháznak.
  • A városi könyvtár a helyi filantróp adományainak köszönhetően újítható fel.

Eredet: A "filantróp" szó a görög "philanthrōpos" kifejezésből származik, amely a "philos" (szerető, kedvelő) és "anthrōpos" (ember) szavak összetételéből tevődik össze. Jelentése tehát 'az ember szeretője' vagy 'emberbarát'.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: filantróp jelentése magyarul