Idegen szavak szótára

frizbi jelentése

Frizbi jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ frizbi jelentése közérthetően itt.
  1. (játék) lemez alakú dobóeszköz (repülőtányer)→ egy lapos, kör alakú tárgy, amelyet dobálásra terveztek, úgy, hogy levegőben stabilan siklik

A frizbi sokoldalú játékeszköz, amelyet szabadidős tevékenységekhez és sportágakhoz egyaránt használnak. Eredetileg mint egyszerű dobálós játék vált ismertté, de mára több sportág alapvető eszközévé vált, mint az ultimate frizbi, ami egy csapat sport, vagy a diszkgolf, ami a golf frizbivel játszott változata. A frizbi dobálása kiváló módja a szabadidő eltöltésének, elősegíti a fizikai aktivitást és a szociális interakciókat. A frizbi siklik a levegőben, és megfelelő technikával hosszú távolságokra is eldobható, így kihívást és szórakozást biztosít minden korosztálynak.

Példamondat:

  • A családi pikniken a gyerekek és a felnőttek egyaránt élvezték a frizbizést a parkban.
  • Az ultimate frizbi mérkőzés izgalmas volt, a csapatok ügyesen passzolták a frizbit egymásnak a pontszerzés érdekében.
  • A diszkgolf pályán mindenki próbálta a lehető legkevesebb dobással eltalálni a célt a frizbivel.

Eredet: A "frizbi" elnevezés a Wham-O vállalat által 1957-ben bevezetett "Frisbee" védjegynévből származik, amelyet eredetileg a Connecticut állambeli Bridgeportban működő Frisbie Pie Company süteményeinek lemezes fedelei ihlettek. Az 1950-es években az egyetemisták gyakran dobálták ezeket a lemezeket szórakozásból, ami a frizbi játék és későbbi sportágak fejlődéséhez vezetett. Az elnevezés általánossá vált, és ma már a lemezes dobójátékok szinonimájaként használják szerte a világon, függetlenül a gyártótól.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: frizbi jelentése magyarul

Vidanet banner