Idegen szavak szótára

haptikus jelentése

Haptikus jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ haptikus jelentése közérthetően itt.
  1. érintéssel, ill. tapinttassál kapcsolatos

A haptikus szó a tapintás útján érzékelhető dolgokra utal, úgy mint például valaminek a textúrája, a súlya, a hőmérséklete vagy akár rezgése, vibrációja.

Példamondat:

  • A PlayStation 5 haptikus kontrollere lehetővé teszi, hogy a játék minden apró rezdülését érezd a kezedben.
  • Az iPhone számos modelljében műveletek végrehajtása után, például a Főképernyőn lévő Kamera ikon hosszú megnyomásakor koppintást lehet érezni, ez az ún. haptikus visszajelzés.
  • Tamás szerint a PlayStation 5 haptikus visszacsatolású, vagyis a játékélménnyel összhangban rezgő kontrollere elképesztő élményt nyújt.
  • A haptikus visszajelzések egyre inkább fontosak a virtuális valóság játékokban, hogy jobban bevonják a játékosokat a játékba.
  • Az okostelefonok és tabletek egyre több haptikus visszajelzést adnak, hogy még jobb vsszajelzést adjanak a felhasználók számára a különböző érintési interakciókról.

A haptikus szó görög eredetű: haptikós jelentése → ’kapcsolatra képes’

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: haptikus jelentése magyarul