Idegen szavak szótára

hibrid oktatás jelentése

Hibrid oktatás jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ hibrid oktatás jelentése közérthetően itt.
  1. kevert oktatás -> két különböző oktatási formát együtt alkalmazó

 

A hibrid oktatás lényege, hogy a hagyományos tantermi oktatást ötvözik egy másik oktatási formával, ami lehet távoktatás, online oktatás. A hibrid oktatásban résztvevő tanulók tehát többféle formában kapják meg a tudásanyagot. A hibrid oktatás a koronavírus megjelenése és terjedése idején vált szélesebb körben ismertté, ekkor oktatási intézmény a klasszikus tantermi oktatásról online oktatásra állt át. 

A hibrid oktatás jelentése példamondattal:

  • Az őszi szünet után az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolákban hibrid oktatás bevezetésére lesz szükség. Ennek értelmében az osztályokat két csoportra bontanák, a héten az egyik összesen három napot járna iskolába, kettőt otthon tanulna, a következő héten pedig cserélnének, így csökkenthető lenne a találkozások száma és ezáltal a fertőzés veszélye. (forrás: index.hu)
Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: hibrid oktatás jelentése magyarul