Idegen szavak szótára

homofóbia jelentése

Homofóbia jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ homofóbia jelentése közérthetően itt.
  1. melegellenesség → előítélet vagy ellenséges magatartás a melegekkel, illetve az LMBTQ közösség egyéb tagjaival szemben
  2. félelem, idegenkedés a homoszexualitástól, illetve a homoszexuálisoktól (vagyis a melegektől, saját nemükhöz vonzódó emberektől)

A homofóbia a meleg emberekkel vagy általában az LMBTQ+ közösség tagjaival szemben kinyilvánított negatív viselkedési formák és érzések  (pl. előítélet, intolerancia, a gyűlölet vagy a félelem) gyűjtőneve. A homofóbia gyakran hátrányos megkülönböztetéshez, szóbeli vagy akár fizikai bántalmazáshoz is.

(lásd. még homofób jelentése)

A homofóbia jelentése magyarul, példamondattal:

  • Hollywoodban egyre több híresség vállalja fel, hogy a saját neméhez vonzódik, ugyanakkor a homofóbia miatt sok szupersztár inkább megpróbálja titokban tartani, hogy meleg.
  • Bűncselekmény lesz Brazíliában a homofóbia a legfelsőbb bíróság csütörtöki szavazása nyomán.
  • Nincs helye homofóbiának a közéletben - ez a hívószava szombat esti demonstrációnak, amit a Kossuth térre szervezett a Budapest Pride.

Eredet: A "homofóbia" szó a görög "homos" (azonos) és "phobos" (félelem, undor) szavakból származik. A kifejezés tehát szó szerinti értelmezése az "azonosak iránti félelem" vagy "azonosak iránti undor".

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: homofóbia jelentése magyarul