Idegen szavak szótára

impulzív jelentése

Impulzív jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ impulzív jelentése közérthetően itt.
  1. lobbanékony hirtelen fellángoló érzelmek, vágyak vagy ösztönök által vezérelt
  2. hirtelen meggondolatlanul cselekvő→ hirtelen, előzetes gondolkodás nélkül cselekvő, meggondolatlan
  3. ösztönös, ösztönző erejű 

Az impulzív jelző olyan személyre vagy cselekvésre utal, amely hirtelen, előzetes gondolkodás vagy tervezés nélkül történik. Az impulzív emberek gyakran meggondolatlanul cselekszenek, és érzelmeik, vágyaik vagy ösztönös reakcióik hatására hozzák meg döntéseiket.

Az impulzivitás gyakran hátrányos lehet, mivel a meggondolatlan döntések vagy cselekedetek nemkívánatos következményekhez vezethetnek. Azonban néha az impulzív cselekedetek pozitív eredményeket is hozhatnak, például spontán örömöt vagy új lehetőségeket.

Példamondat:

  • Viktor rendkívül impulzív személyiség, így gyakran cselekszik azonnal úgy, hogy nem is igazán gondolja végig annak következményeit.
  • A nagyobb bevásárlóközpontokban jellemző az impulzív vásárlás, vagyis ha valaki betér ide, gyakran vesz olyan dolgot, ami eredetileg nem is szerepelt a bevásárlólistán.
  • Az impulzív döntések általában kevésbé jók, mint azok, amelyeket megfontoltabb módon hozunk.
  • A felnőttkori problémák sokszor abból adódnak, hogy az emberek impulzív módon reagálnak a környezetükben felmerülő helyzetekre.
  • Az impulzív válasz a vitában csak tovább súlyosbította a helyzetet.

Eredet: Az impulzív latin eredetű szó: impulsus jelentése → 'hajtás', 'indítás'

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: impulzív jelentése magyarul

Vidanet banner