Idegen szavak szótára

indolens jelentése

Indolens jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ indolens jelentése közérthetően itt.
  1. közömbös, nemtörődöm, közönyös, érdektelen → olyan személyi tulajdonság vagy állapot, amely a motiváció, érdeklődés vagy érzelmek hiányát jelzi
  2. tunya, renyhe

Az "indolens" jelzővel olyan embereket illetnek, akik mutatnak aktivitás, lelkesedés vagy érdeklődés jeleit bizonyos helyzetekben vagy tevékenységek iránt. Ez az állapot gyakran kapcsolódik a közönyösséghez vagy az érzelmek hiányához is. Az indolens magatartás hátterében állhat pszichológiai ok, vagy egyszerűen egy személy természetes hajlama.

Példamondat:

  • Az indolens diák nem mutatott érdeklődést az órai tevékenységek iránt.
  • A vezető az indolens hozzáállás miatt aggódott a csapata teljesítménye miatt.
  • Az indolens viselkedés néha védekező mechanizmus lehet az érzelmi túlterheltség ellen.

Eredet: Az "indolens" szó a latin "indolens" kifejezésből származik, ami 'fájdalmat nem érez', 'érzetlen' jelentéssel bír. Az idők során a jelentése kibővült, és átvitt értelemben a lelki érzékenység vagy érdeklődés hiányára is utalni kezdett. Az indolens így lett az érdeklődés vagy motiváció hiányát kifejező jelző.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: indolens jelentése magyarul