Idegen szavak szótára

informális jelentése

Informális jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ informális jelentése közérthetően itt.
  1. nem hivatalos, magánjellegű
  2. kötetlen, nem hivatalosű

Az informális kifejezés olyan szituációkra, magatartásformákra vagy megnyilvánulásokra utal, amelyek nem követik a szigorú vagy előírt formális szabályokat és protokollokat. Ez vonatkozhat az öltözködésre, ahol az informális viselet a kényelmet és a személyes stílust helyezi előtérbe a hivatalos etikett vagy dress code helyett. A kommunikáció terén az informális beszélgetések jellemzően szabadabbak és kötetlenebbek, lehetővé téve a résztvevők számára, hogy nyíltabban és közvetlenebbül fejezzék ki magukat. Az informális környezetek elősegíthetik a szabadabb önkifejezést és a kötetlenebb interakciókat a résztvevők között.

Példamondat:

  • A visegrádi országok vezetőit látta vendégül Orbán Viktor egy informális találkozó keretében.
  • Alföldi Róbert új darabja annyira népszerű, hogy informális csatornákon sem lehet rá jegyet szerezni.
  • Az informális rendezvényekre általában nem szoktak nagyon kiöltözni.
  • A munkahelyi csapatépítő eseményen az informális hangulat lehetővé tette a kollégák közötti barátságos kapcsolatok erősítését.
  • Az informális öltözék szabályai lehetővé teszik a dolgozók számára, hogy kényelmesebben érezzék magukat az irodában.
  • A barátok közötti informális beszélgetés során szabadon osztották meg gondolataikat és érzéseiket anélkül, hogy aggódnának a formális kifejezésmódok miatt.

Eredet: Az "informális" szó a latin "informalis" kifejezésből származik, amely az "in-" (nem) előtagból és a "formalis" (formát követő, alakot adó) szóból áll össze, vagyis szó szerinti jelentése 'nem formális'. Az informális fogalom az idő során átvette azt a jelentést, hogy valami nem követi a hagyományos, előírt vagy hivatalos normákat és szabályokat, lehetővé téve a szabadabb és kötetlenebb megközelítéseket különböző kontextusokban.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: informális jelentése magyarul

Vidanet banner