Idegen szavak szótára

Interszexuális jelentése

Interszexuális jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ Interszexuális jelentése közérthetően itt.
  1. nemközi, nemek közötti → mindkét nem jegyeit egyaránt magán viselő személy, akiknek biológiai vagy fizikai jellemzőik nem sorolhatók be egyértelműen a hagyományos női vagy férfi kategóriákba

Az interszexuális vagy interszex emberek olyan biológiai nemi jellegzetességekkel rendelkeznek, amelyek nem sorolhatóak be kizárólagosan tipikus női vagy férfi kategóriába vagy mindkettőnek megfelelnek.

Az interszexuális jelentése magyarul, példamondattal:

  • Az új fiú interszexuális, vagyis az elsődleges és másodlagos nemi jegyeit tekintve nem lehet egyértelműen meghatározni, hogy férfi, vagy nő.
  • A futónőről kiderült, hogy interszexuális, vagyis külső női és belső férfi nemi szervei vannak, és a nőkénél jóval magasabb a tesztoszteronszintje.
  • Az interszexuális személyek gyakran szembesülnek azzal a kihívással, hogy megértsék és elfogadják saját nemi identitásukat.
  • Az interszexuális jogokért folytatott harc része a nagyobb LMBTQ mozgalomnak.

Eredet: Az interszexuális szó latin eredetű: inter jelentése → 'közti', 'közötti' + sexus jelentése → 'nem'. 

Forrás: Wikipédia + Semmelweis Egyetem: Urológia Klinika - Az interszexualitásról + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: Interszexuális jelentése magyarul