Idegen szavak szótára

introvertált jelentése

Introvertált jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ introvertált jelentése közérthetően itt.
  1. zárkózott, befelér forduló, magának való (személyiség) → olyan személyiségjegy, amelyben az egyén inkább saját belső gondolataira, érzéseire és elképzeléseire összpontosít, és energiát nyer a magányból és a saját gondolataiból

Az introvertált személyiség a magányt, egyedüllétet és a belső elmélyülést kedveli, társaságban kényelmetlenül érzi magát, soha nem szeret nyilvánosság előtt szerepelni. Az introvertált személyiséget két további csoportba oszthatjuk, ezek a melankolikus, illetve a flegmatikusAz introvertált ellentéte az extrovertált

Példamondat:

  • Az introvertált személyek gyakran zárkózottak és nehezen nyílnak meg mások előtt.
  • Bár introvertált, Gábor képes hatékonyan együttműködni a csapatával a munkahelyén.
  • Az introvertált emberek sokszor jobban érzik magukat otthon olvasva, mint egy nagy társaságban.
  • Tibor introvertált személyiség, ezért nem ment el az esti buliba, inkább otthon maradt, hogy kedvenc sorozatát nézze.
  • Kata saját bevallása szerint introvertált típus, nem szeret a középpontban lenni.
  • Ha valaki a bulikban jobban szeret egy sarokba húzódva telefont nyomkodni, akkor ő nagy valószínűséggel introvertált személyiség típus.
  • Az introvertált személyiség általában nehezen oldódik fel társaságban.
  • Nánási Pál fotós arról beszélt, hogy ő alapvetően introvertált személyiség és eleinte a Playboy fotósaként is félt a kamera elé állni.

Eredet: Az "introvertált" szó a latin "intro-" (belső, befelé) előtagból és a "vertere" (fordítani, fordulni) igéből származik. Az introvertált kifejezés azt sugallja, hogy az egyén energiája és figyelme inkább befelé fordul, mintsem a külvilágra.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés + Személyiségtípusok

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: introvertált jelentése magyarul

Vidanet banner