Idegen szavak szótára

IPX4 jelentése

IPX4 jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ IPX4 jelentése közérthetően itt.
  1. (elektronika) elektromos készülék fröccsenő víz elleni védettségét igazoló tanúsítvány

Az IPX4 kód az Ingress Protection (IP) nemzetközi szabvány része, amely azt jelzi, hogy mennyire védett egy eszköz a víz és a por ellen. Az IPX4 kód azt jelenti, hogy a termék képes ellenállni a fröccsenő víznek minden irányból. Ezt úgy tesztelik, hogy az elektromos eszközre 5 percen keresztül minden irányból vizet permeteznek. Ha a készülék ellenáll, akkor megkapja az IPX4 tanúsítványt. Az IPX4 tehát azt jelöli, hogy az eszköz képes ellenállni a vízcseppeknek, de nem képes ellenállni az állandó víznyomásnak, és szintén nem alkalmas a víz alatti használatra sem.

Példamondat:

  • Ez az IPX4 minősítésű készülék alkalmas arra, hogy ellenálljon a víz fröccsenésének.
  • Az IPX4 minősítésű fejhallgatók tökéletesek a futáshoz, mert ellenállnak az izzadságnak és az esőnek.
  • Az IPX4 besorolás azt jelenti, hogy a telefon képes ellenállni a rácsöppenő, ill. ráfröccsenő víznek, de nem meríthető vízbe.

Eredet: Az IPX4 kód az Ingress Protection (IP) nemzetközi szabvány része, mely az elektronikai eszközök víz és por elleni védelmét jelöli. Az "IP" jelzés utáni szám a különböző szintű védelmet jelzi. Az "X" helyére általában egy másik szám kerül, amely a porrészecskék elleni védelem szintjét jelöli, de ha ez nincs megadva, akkor "X"-et írnak. A "4"-es szám a víz elleni védelem szintjét jelöli, ebben az esetben a fröccsenő víz elleni védelmet.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: IPX4 jelentése magyarul