Idegen szavak szótára

mild hybrid jelentése

Mild hybrid jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ mild hybrid jelentése közérthetően itt.
  1. (közlekedés) enyhe hibrid, részleges hibrid → egy olyan hibrid elektromos jármű, amely a hagyományos belső égésű motor és az elektromos meghajtású rendszer kombinációját használja, de korlátozott elektromos meghajtás képességgel rendelkezik

A mild hybrid (enyhe hibrid) rendszerek általában kisebb, kevésbé teljesítményes elektromos motorokat és akkumulátorokat használnak, mint a teljes hibridek vagy a plug-in hibridek. Ezek a rendszerek segítik a belső égésű motor működését, például a gyorsítás során vagy az energiavisszanyerésben, de önálló elektromos meghajtásra általában nem képesek. A mild hybrid rendszerek célja a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás csökkentése, miközben költséghatékonyabbak, mint a fejlettebb hibrid technológiák.

Példamondat:

  • A mild hybrid rendszer javítja a jármű üzemanyag-hatékonyságát, anélkül, hogy teljes elektromos meghajtást biztosítana.
  • Sok új autómodell kínál mild hybrid opciót a hagyományos belső égésű motorok mellett.
  • A mild hybrid technológia egy átmeneti megoldás lehet a teljes elektromos járművek felé vezető úton.

Eredet: A "mild hybrid" kifejezés az angol nyelvből származik, ahol a "mild" (enyhe, mérsékelt) és "hybrid" (hibrid, kettős meghajtású) szavak összetételével jött létre. Ez a járműtechnológia a hagyományos belső égésű motorok és a teljes hibrid elektromos rendszerek közötti kategóriába tartozik, és elsősorban az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére irányul.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: mild hybrid jelentése magyarul