Idegen szavak szótára

neurológia jelentése

Neurológia jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ neurológia jelentése közérthetően itt.
  1. (orvosi) ideggyógyászat → az idegrendszerrel foglalkozó orvostudományi ág

A neurológia az orvostudomány azon ága, amely az emberi idegrendszer, beleértve az agyat, a gerincvelőt, az idegeket és azok működését, valamint a különböző neurológiai betegségeket és rendellenességeket vizsgálja. Neurológus szakorvosok diagnosztizálják és kezelik az idegrendszeri megbetegedéseket.

A neurológia jelentése magyarul, példamondattal:

  • A neurológia az összes olyan betegség diagnosztizálásával és gyógyításával, amelyek kapcsolatba hozhatóak a központi- és a perifériás idegrendszerrel.
  • Ha valakinek gyakori fejfájása van, érdemes neurológiai vizsgálatot végeztetni.
  • Az Oxfordi Egyetem által elvégzett kutatás szerint a poszt-Covid tünetek között lehetnek neurológiai problémák is.
  • A neurológus egy neurológiára specializált orvos, akinek feladata a neurológiai rendellenességek kivizsgálása, diagnosztizálása és kezelése.

Eredet: A "neurológia" szó a görög "neuron" (ideg) és "logos" (tan, tudomány) szavakból származik, és jelentése 'az idegek tudománya', ill. 'az idegrendszer tudománya'.

Forrás: Új orvosi szótár + névtelen beküldő + jelentese.hu gyűjtés + Wikipédia

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: neurológia jelentése magyarul